×

Dela "Cooperation"


Samarbete

Under år 2015 besökte vi rotarianer I Dakar och öppnade upp samarbetet mellan de finländska och de senegalesiska rotaryklubbarna. Projektet är registrerat I Rotarys databas och planeras starta i oktober 2016. Vi har också sänt en ansökan till Accessible Books Consortium (ABC) / World Intellectual Property Organisation (WIPO). Under augusti 2016 berättar vi om projektet vid World Blind Union General Assembly i Orlando, Florida, USA.

Vårt samarbete

Vi träffades under World Blind Union General Assembly i Bangkok 2012. Efter det började vi diskutera frågor kring situationen för synskadade runt om i världen och speciellt kring situationen i Senegal och i Finland. Våren 2013 började vi arbeta med det här projektet och samma år besökte Gunilla Senegal för att ta reda på mera om situationen där, för att studera andra handikapprojekt som man arbetat med vid universitetet och för att diskutera om det här projektet både vid universitetet och med den Senegalesiska synskadeorganisationen.

Moussa besökte Sverige och Finland under år 2014 för att skaffa sig kunskaper om produktion och distribution av tillgängliga böcker. Samtidigt besökte vi också finländska rotarianer och något senare lämnade vi in vår ansökan om understöd till dem.
Se även:

INEADE och WIPO stöder projektet "Böcker i tillgängliga format”
”Visionary Learning for Africa”
Hejsan alla!
April 2013

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.